Debat over imago van de bestuursrechter

0

Tijdens de jaarlijkse zomerconferentie van het Montesquieu Instituut (van 28 augustus tot en met 7 september in Den Haag), staat een debat gepland over het imago van de bestuursrechter. Wim Deetman (lid van de Raad van State en onder meer ex-burgemeester van Den Haag), Leo Damen (honorair hoogleraar bestuursrecht), Annie Brouwer-Korf (ex-burgemeester van Utrecht) en Peter Nihot (sectorvoorzitter bestuursrecht in Utrecht) gaan dinsdagmiddag 4 september onder leiding van Peter van Lochem van de Academie van Wetgeving met elkaar in debat.

Beslissingen 
Aanleiding voor het debat zijn uitingen van onvrede over het bestuursrecht. Burgers klagen dat beslissingen te lang op zich laten wachten of vinden dat de rechter te vaak de kant van de overheid kiest. De overheid op haar beurt vindt nogal eens dat de rechter op de stoel van de bestuurder gaat zitten. Tijdens het debat komen vragen aan de orde of de bestuursrechter inderdaad een imagoprobleem heeft, of de Algemene wet bestuursrecht moet worden aangepast en of er oplossingen te bedenken zijn die buiten de juridische wereld liggen.

Thema 
Het Monsquieu Instituut is een onderzoeks- en onderwijsinstituut voor vergelijkende parlementaire geschiedenis en constitutionele ontwikkeling in Europa en organiseert jaarlijks een zomerconferentie die bestaat uit een reeks van debatten, symposia, lezingen en workshops. Het thema dit jaar is `De Kloof tussen Beeld en Werkelijkheid’. Voor meer informatie en aanmeldingen zie www.montesquieu-instituut.nl/zomerconferentie.

Delen

About Author